Over ons

Ervaren ondernemers bundelen hun krachten voor promotie van Metaaltechniek.

Aanleiding voor Stichting Heuvelland Techniek

Geen bestaansrecht zonder goede mensen

Binnen de Zuid-Limburgse MKB Metaaltechniek is een groeiende vraag naar vakmanschap binnen de sector. In combinatie met de regionale ontwikkelingen op de arbeidsmarkt (krimp, ontgroening, vergrijzing) blijft het echter lastig om goed geschoold personeel te vinden.

In navolging op de reeds bestaande initiatieven bundelen binnen Heuvelland Techniek enkele Zuid-Limburgse ondernemers hun krachten. Zij zetten zich in om de regionale en lokale zichtbaarheid van de metaal in het technisch vmbo te vergroten (bij jongeren, hun ouders en decanen). Dit om meer jongeren geïnteresseerd te maken voor een opleiding en baan in de metaalbewerking.

Vanwege het ontbreken van een Bedrijfsvakschool in de regio, neemt Heuvelland Techniek bovendien de rol van intermediair tussen de VMBO scholen, ROC vista en bedrijven in de regio op zich. Zodoende worden bedrijven en scholen geactiveerd tot concrete afstemming en samenwerking.

In onze aanpak en benadering zoeken wij tevens voor zover mogelijk of noodzakelijk aansluiting bij reeds bestaande initiatieven. Hiermee geeft Heuvelland Techniek in elk geval invulling aan de inbreng van metaalbedrijven in Sterk Techniek Onderwijs Zuid Limburg (zoals eerder door Koninklijke Metaalunie toegezegd in een drietal Cofi-kits).

heuvelland techniek

Heuvelland Techniek is een stichting.

Het bestuur bestaat uit vier ervaren ondernemers:

  • Onze voorzitter is Maurice Huppertz, eigenaar Technomax (Landgraaf) & initiatiefnemer van Heuvelland Techniek
  • Vice-voorzitter is John Spronck, eigenaar van Esma NV (Maasmechelen)
  • Penningmeester is Matthijs Bijpost, eigenaar van Wilwy (Sittard)
  • Secretaris is Peter Dols, eigenaar van Dols Constructie (Margraten)

Voor de coördinatie van alle activiteiten worden zij ondersteund door Elise Smits. 

team

Jan Janssen

Functie

Sven Svenssen

Functie

Mies de vries

Functie

heuvelland techniek

Meer weten?

Heb je vragen over Heuvelland Techniek, onze activiteiten, een vacature of over een stage? Of wil je als bedrijf aansluiten? 

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Scroll to Top